Polityka prywatności / cookies
Jakie zbieramy dane o Tobie?

Podczas rejestracji
Do składania zamówień w sklepie internetowym eSklep.mgkrakow.pl wymagana jest rejestracja. Przy rejestracji poprosimy Cię o podanie Twojego adresu email oraz hasła, którego będziesz używać w naszym sklepie.

Podczas transakcji zakupu
Zanim będziemy mogli zrealizować Twoje zamówienie, zapytamy Cię o imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dotyczące formy płatności.

Zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty w naszym sklepie internetowym, automatycznie zbierane są dane np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Gdy kontaktujesz się z nami
Kiedy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, poczty email, telefonu, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

Do czego nam potrzebne Twoje dane?

Nigdy nie sprzedamy danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim !

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystywane wyłącznie do umożliwienia Ci zalogowania się do naszego sklepu internetowego. Rejestracja jest obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Dane zbierane podczas składania zamówienia będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej wysyłkę towaru do Ciebie lub pod wskazany adres. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest dobrowolne, ale konieczne jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeśli zapisałaś/eś się na nasz Newsletter lub w inny sposób wyraziłaś/eś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytana/y czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji. Być może czasami poinformujemy Cię mailowo o jakiejś akcji wyprzedażowej lub promocji bez wcześniejszego zapytania Cię o zgodę.

Dane zbierane automatycznie, mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników
w naszym sklepie internetowym, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych.
Dane te są zbierane automatycznie.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a sklepem internetowym, będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.
 
Zgodnie z obowiązującym prawem, zbiór danych osobowych o nazwie "Dane klientów sklepu internetowego eSklep.mgkrakow.pl" został zarejestrowany w Rejestrze zbiorów danych osobowych, prowadzonym przez Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych. Nr księgi 134192.
Rejestr dostępny jest pod adresem :   https://egiodo.giodo.gov.pl/index.dhtml
 
W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą
o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałaś/eś zakupu towaru w naszym sklepie internetowym, możesz otrzymać od nas emaile dotyczące realizacji Twojego zamówienia. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie, jeżeli będziemy mieli ważne informacje dotyczące Twojego zakupu.
 
W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do sklepu internetowego i wybraniu Moje Dane, możesz wprowadzić zmiany lub usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu i wysyłki Newslettera. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.
 
Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasz sklep internetowy często wykorzystuje cookies, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki aby nasz sklep poprawnie Ci się wyświetlał. Cookies nie zawierają żadnych danych osobowych.
 
Zabezpieczenie danych osobowych

Twój komputer, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, łączy się z naszym serwerem
z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer), a nasze bazy danych są zabezpieczone przed wglądem osób trzecich.
 
Administratorem danych osobowych jest :
 
Firma Handlowa MG s.c.
W.Mróz, E.Goćwin, E.Goćwin-Mróz
30-819 Kraków, ul. Na Wrzosach 39
tel. 12 3 429 429  /  504 246 083
sklep@mgkrakow.pl
 
Dane osobowe zostały przekazane świadomie i dobrowolnie.
Będą przetwarzane wyłącznie w celu zawarcia i realizacji umowy, kontaktu z klientami oraz obsługi reklamacji.

Bez wyraźnej zgody dane osobowe nie będą udostępniane innym odbiorcom danych, poza podwykonawcami naszych usług informatycznych w celach utrzymania systemu.

Dane osobowe nie będą wykorzystywane do profilowania klientów.

Dostęp, zmiana, poprawianie, usuwanie i przetwarzanie danych osobowych

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku, w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Firma zapewnia Klientom swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmianę, zapomnienie, poprawianie oraz usuwanie.
Dostęp, zmiana, poprawianie danych osobowych może być dokonywane w dowolnym czasie.
Wszelkie informacje odnośnie dostępu, zmiany, poprawiania oraz usuwania swoich danych osobowych, uzyskają Państwo kontaktując się z nami na adres email
lub listownie. W tym celu prosimy o kontakt :
- mailowy na adres – sklep@mgkrakow.pl,
- listownie na adres firmy - ul. Na Wrzosach 39, 30-819 Kraków,
lub sklepu firmowego – ul. Powstańców Wielkopolskich 18 A, 30-707 Kraków
 
Klient ma prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego.
Zgody na przetwarzanie danych osobowych zawsze mają podany czas przez jaki obowiązują, w przypadku braku określenia owego terminu obowiązują do czasu ewentualnego odwołania zgody, a po takim odwołaniu, przez okres przedawnienia roszczeń przysługujących administratorowi danych i w stosunku do niego, chyba że przetwarzanie odbywa się na podstawie innych przepisów prawa niż wyrażona zgoda (np. Umowa kupna/sprzedaży). 
 
Udostępnienie danych :

Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych. Firma może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Sklep internetowy upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań
w zakresie wynikającym z żądania.
Firma może udostępnić dane osobowe Klientów podmiotowi przejmującemu prawa
i obowiązki Firmy w ramach Sklepu internetowego.
W takim przypadku Klienci zostaną poinformowani o nowym administratorze ich danych osobowych zgodnie z obowiązującymi przepisami.
Odbiorcami danych mogą być podmioty zajmujące się obsługą informatyczną administratora danych.
 
Zmiany polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.
 
Polityka cookies :

1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu        i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu - Firma Handlowa MG, 30-819 Kraków, ul.Na Wrzosach 39, Polska.

4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:

a)  dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;

b) tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;


5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (
session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies, lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.

6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:

a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;

 b) „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;

 c) „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;

 7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.

9. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://pl.wikipedia.org/wiki/Cookies .

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl